Altijd gezellig * Heerlijke Buffetten * Gehele jaar geopend * Veel te beleven

Dagje uit, familiefeest of groepsuitstapje? Bij museumboerderij Ot en Sien bent u op het juiste adres. Van een enkel museumbezoek tot een dagvullend programma. We kunnen vele combinaties voor u samenvoegen, vraag naar de mogelijkheden. Een arrangement is altijd inclusief een museumbezoek.

 

 

 

 

 

Bij het museum hoort een inleiding d.m.v. een verhaal of film van +/- 15 minuten. Tijdens uw bezoek aan ons museum kunt u gebruik maken van de Oud Hollandse spelen als: Gatenkaas, pluimert, klompenspel etc. Bij mooi weer kunt u eventueel op het terras steltenlopen, hoepelen, tollen of knikkeren. Voor de kinderen is er een speurpuzzeltocht te volgen.

Museumboerderij Ot en Sien, een inspirerend museum om de tijd van toen te beleven. Uitermate geschikt voor families met kinderen.

Geniet van de heerlijke buffetten met producten uit voornamelijk ons eigen dorp. Een sfeervolle omgeving met verrassend veel mogelijkheden! Zie voor de verschillende buffetten op onze arrangementen pagina.

                               

Voorbeeld indeling:

  • Museumbezoek
  • 2 Kopjes koffie of thee met oranjekoek
  • Huifkartocht
  • Oudhollandse spelen
  • Warm en Koud buffet (arr. 8, 10 of 12)
  • Kosten: 27,00 vanaf 13 jaar en 17,00 4 t/m 12 jaar

 

De museumboerderij  

Museumboerderij Ot en Sien ter Surhuisterveen is een plek waar de tijd 100 jaar heeft stilgestaan. Hier vindt u nog het winkeltje, schooltje en de dokterspraktijk uit de tijd van toen. Unieke, nostalgische monumenten uit een periode van uitvindingen en burgerlijke rust. Geniet en beleef de sfeer van toen!                                                                               museum nov. 2013 068

Naast deze unieke monumenten beschikt de museumboerderij over moderne faciliteiten voor het nuttigen van een hapje of een drankje in ouderwetse sferen. Informeer naar de mogelijkheden.

Het gehele museum is ook met een rolstoel te bezichtigen.

Sinds 2009 zijn Johanna en Sjirk Pitstra uw gastvrouw en gastheer. Samen met hun team zorgen zij voor een vriendelijk ontvangst in Surhuisterveen.

 Video impressie museum

Hieronder een korte impressie van hun bezoek.

SPREEKWOORDENPUZZEL

Ga door het museum en zoek de oplossing van de spreekwoordenpuzzel. Veel spreekwoorden stammen uit de tijd van toen en ons museum heeft nu een leuke puzzel uitgezet met ruim 20 verschillende spreekwoorden. De puzzel is voor iedereen vanaf ongeveer 12 jaar en uitermate geschikt voor volwassenen.
Elke maand wordt er een winnaar getrokken die kan rekenen op een leuke cadeaubon.

 

Hollandse spelen bij Ot en Sien